Adjunctul procurorului general: Prejudiciul recuperat din evaziune fiscală în 2014 a crescut cu 240%

Adjunctul procurorului general: Prejudiciul recuperat din evaziune fiscală în 2014 a crescut cu 240%

Prejudiciul recuperat în aplicarea articolului 10 din Legea 241 privind evaziunea fiscală a fost anul acesta în valoare de peste 153 de milioane de lei, cu o creştere cu 240% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat luni adjunctul procurorului general al României, Bogdan Licu.

'În ceea ce priveşte evaziunea fiscală, în 2014, de la începutul anului, au fost instrumentate 563 de cauze, trimişi în judecată 830 de inculpaţi. (...) Valoarea prejudiciului în care s-au dispus măsuri asigurătorii în cauzele trimise în judecată se ridică în cazul evaziunii fiscale la 185 de milioane de lei de la începutul anului', a arătat Licu în cadrul conferinţei anuale anticorupţie 'Bune practici în prevenirea corupţiei, promovarea integrităţii şi a transparenţei', citat de Agerpres.

  • El a precizat că în ceea ce priveşte activitatea de combatere a infracţiunii de spălare a banilor, în primul semestru al anului au fost întocmite 37 de rechizitorii, prin care s-a dispus trimitere în judecată a 224 de inculpaţi iar valoarea bunurilor asupra cărora s-au instituit măsuri asigurătorii în perioada aceasta se ridică la 233 de milioane de lei şi peste 23 de milioane de euro.

'De la începutul anului, am sesizat instanţa în 134 de cauze, trimiţând în judecată 278 de inculpaţi, dintre care 275 de persoane fizice şi trei persoane juridice. În activitatea de combatere a micii corupţii, ponderea sesizărilor din oficiu a crescut cu aproape 35%. În cauzele cu finalitate judiciară au fost dispuse măsuri asiguratorii în valoare de aproximativ 3,3 milioane de lei', a mai spus Bogdan Licu.

Adjunctul procurorului general a menţionat că în ceea ce priveşte conflictul de interese, în semestrul I, Parchetul General a soluţionat 167 de cauze, între care în 26 de cauze s-a dispus sesizarea instanţei cu 28 de inculpaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

'La nivelul Secţiei penale a PÎCCJ, de la începutul anului s-au întocmit în materia conflictului de interese opt rechizitorii, în care au fost trimişi în judecată opt inculpaţi, între care şapte deputaţi şi un preşedinte de consiliu judeţean. Între persoanele trimise în judecată se mai numără şase primari, un consilier local, un preşedinte al Colegiului Medicilor şi un director de bancă', a precizat Licu.