Editura Evenimentul si Capital

Adevărul despre exorcism. Tactica și strategia omenirii în lupta cu Satana

Rugăciunile și credința te feresc de ispite. Preoții te pot salva, dar principala luptă este a fiecăruia în parte FOTO: EVZ
Autor: | | 0 Comentarii | 2037 Vizualizari

De mii de ani, preoții duc un război de uzură cu demonii. Faptul că umanitatea a evoluat și ne-am înmulțit arată că „Ucigă-l toaca” a pierdut bătălie după bătălie. Numai că, din când în când, ca într-o acțiune de gherilă, se strecoară în trupurile celor slabi, supuși ispitei. Atunci, lupta începe din nou. Se numește exorcizare!

Am văzut cu toții filme în care preoții se luptau cu diavolul care pusese stăpânire pe trupul unui biet om. O bătălie în care armele prelatului sunt crucea, agheasma și, cel mai important, puterea rugăciunii. „Exorcistul”, cu Max von Sydow și autohtonul „După dealuri”, al lui Cristian Mungiu, sunt două dintre cele mai cunoscute pelicule de acest gen. Creștin, musulman, hindus, budist sau chiar ateu nu poți să nu te înfiori, când le urmărești.

Și, totuși, care e misterul acestui ritual de gonire a satanei din trupurile și sufletele posedaților? Ce pericole prezintă un asemenea procedeu pentru preoți dar, mai ales, pentru cel exorcizat? Cazul Tanacu a arătat că fostul părinte Corogeanu a greșit. A plătit cu ani din viața sa. În plus, Biserica Ortodoxă Română l-a caterisit. În multe alte cazuri, mai mult sau mai puțin cunoscute, preoții au învins!

E necesară, oare, o colaborare între preot și psihiatru sau psiholog? Eruditul părinte dr. Emil Nedelea Cărămizaru, parohul bisericii voievodale Sfântul Gheorghe Nou, de la Km. „Zero” al României, explică, pe înțelesul tuturor, cu înțelepciune și cunoaștere, istoria și pericolele războiului milenar dintre preoți și necuratul.


FOTO: Părintele Emil Cărămizaru explică credincioșilor cum să se ferească de „Necuratul” FOTO: EVZUn ritual existent în toate religiile lumii

- Evenimentul zilei: Exorcizarea este un tratament, un fel de leac sau o salvare?

-Pr. Emil Nedelea Cărămizaru: Putem să-l numim și un fel de tratament duhovnicesc sau o modalitate prin care cineva este salvat, cu ajutorul rugăciunii rostită de preot, de puterile malefice ale demonilor.

- Exorcismul există, sub diferite forme, în mai toate religiile din lume, nu neapărat la creștini, fie ei ortodocși sau catolici. Și în hinduism, și în islamism, se practică alungarea necuratului din corpurile posedate de acesta. Dați-ne o definiție.

- Sigur că există diferite forme de manifestare a acestor practici și în alte religii, cum ar fi islamul, dar așa cum ați menționat această practică este consacrată și în Biserica Romano-Catolică.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate