ADEVĂRATUL efect NEGATIV asupra creierului provocat de Google! Verdictul DUR al oamenilor de știintă

ADEVĂRATUL efect NEGATIV asupra creierului provocat de Google! Verdictul DUR al oamenilor de știintă

Punem pariu că nu o dată vi s-a întâmplat să vorbiți cu cineva despre un film sau o melodie, să luați telefonul și să căutați pe Google mai multe informații.

Un jurnalist american de la NBC News a vrut să elucideze misterul efectului pe care îl are telefonul, o sursă reală de informații, asupra creierului uman printr-un experiment iar rezultatele au fost devastatoare.

Timp de o săptămână a reușit să nu caute pe Google, să nu folosească Google Maps când se afla în mașină și așa mai departe. După o săptămână a vrut să afle dacă un astfel de experiment i-ar puta da un impuls creierului său. Apoi a sunat un medic neurolog care a oferit un răspuns cel puțin surprinzător.

„Cei mai mulți dintre noi sunt cu siguranță dependenți de telefonul mobil (într-o măsură comparabilă cu dependența de heroină), dar cu toate acestea, obținerea informațiilor cu ajutorul tehnologiei nu ne face creierul mai leneș, dimpotrivă, creierul nostru rămâne mai conectat și este mai antrenat în acest fel, deoarece îi oferi mai multă informație”, a explicat doctorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, dependența de informații ale oamenilor poate pune viața oamenilor în pericol. ”Gândiți-vă la creierul nostru, ca și cum ar fi calculatoarele”, a explicat dr. Carmona. ”Fișierele sunt stocate în mod ierarhic. Informațiile care sunt luate într-o situație stresantă sunt încorporate. (Așa a evoluat memoria. Gândiți-vă la prima dată când un om a văzut un leu mâncând un alt om. ‘Trebuie să-mi amintesc asta!’; a spus creierul martorului). 

Medicul avertizează și sfătuiește oamenii să-și antreneze creierul sau să prevină demența să țină cont de câteva reguli foarte simple: să mănânce bine, să doarmă suficient, să facă exerciții fizice, în niciun caz să renunțe la motoarele de căutare. Asta nu înseamnă însă că este rău să vă acordați două minute de gândire înainte de a căuta pe Google pentru a vedea dacă vă puteți aminti anumite informații, scrie Libertatea.ro.