Adevărata față a Rusiei, dezvăluită de “Sistemul lui Putin”

Adevărata față a Rusiei, dezvăluită de “Sistemul lui Putin”

Un documentar excepțional despre ascensiunea liderului de la Răsărit și adevăratul cult creat în jurul său.

B1 TV a programat sâmbătă, 22 martie, de la ora 21:00, în cadrul emisiunii „Special B1” cu Sorina Matei, excepționalul documentar „Sistemul lui Putin”, despre ascensiunea liderului de la Răsărit și adevăratul cult creat în jurul său. Telespectatorii vor putea descoperi incredibila, dar reala față a Rusiei după trei mandate sub conducerea liderului suprem Vladimir Putin: control total al statului asupra mass-media, tentative repetate de intimidare a opoziției politice, agresiuni militare asupra fostelor republici sovietice și sprijinirea regimurilor antidemocratice din China sau Siria.

„Sistemul lui Putin” („Putin is back”, Les Films de Grain de Sable, Franța, 2014, regizat de Jean-Michel Carré) își propune să ofere cheia înțelegerii noilor obiective ale Federației Ruse. În 2007, documentarul „The Putin System”, difuzat în peste 40 de țări, arăta cum un locotenent KGB fără nici o importanță, Vladimir Putin, a urcat vertiginos pe scara puterii și a devenit președintele Rusiei timp de opt ani, după 25 de ani petrecuți în umbră.

Cele două mandate ale sale reflectă renașterea acestei țări ca o putere mondială, combinată cu o mândrie națională exacerbată și un regim autoritar în continuă creștere. După opt ani și două mandate de președinte, Putin revine cu o nouă strategie atent pusă la punct, pe care o va dezvălui documentarul realizat de aceeași echipă ca și cel din 2007.

Ne puteți urmări și pe Google News