Editura Evenimentul si Capital

AVEREA lui Adam Crăciunescu, directorul Romsilva implicat în dosarul ”mafiei retrocedărilor”: 200 de hectare de teren, 2 apartamente si 4 case

Adam Crăciunescu
Autor: | | 26 Comentarii | 5599 Vizualizari

Directorul Romsilva, Adam Crăciunescu, al cărui nume apare în Dosarul retrocedărilor ilegale, este acuzat de procurori că a luat decizii care au prejudiciat Romsilva cu peste 300 de milioane de euro. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine sute de hectare de teren, dar şi mai multe imobile.

Pentru un bugetar, Crăciunescu se poate lăuda cu o avere impresionantă. Conform declarației sale de avere, el deține, alături de soția sa, peste două milioane de metri pătrați de teren agricol. Amintim cele 120 de hectare din Buteni, judeţul Arad şi cele 48 de hectare din Variaş, judeţul Timiş.

De asemenea, directorul Romsilva deţine două apartamente și patru case în Timiş, în Argeș și în judeţul Arad.

În calitate de director al Regiei Naționale a Pădurilor, Crăciunescu însasează anual un slariu de 107.932 lei. La acesta se adaugă și salariul de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara de 23.284 de lei pe an.

Totodată, el este titularul a mai multor depozite bancare. Amintim doar două dintre acestea, unul de peste 118.000 de euro la BCR şi altul de peste 41.000 de euro la Alpha Bank.

În vârstă de 60 de ani, Adam Crăciunescu a fost aproape toată viața angajat la stat.

În 1980, lucra ca inginer silvic la Ocolul Silvic Făget. Până în 2003 a mai lucrat la Ocolul Silvic Timiş, Direcţia Silvică Arad, Direcţia Silvică Timiş, Ocolul Silvic Timişoara. Timp de doi ai, din 2003 până în 2005 a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. În 2006 devine profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, între 2008 și 2012 a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş și, din 2012, directorul Romsilva.

În sectorul privat, el a fost directorul a două societăți comerciale, în perioadele martie 2005 – martie 2007, respectiv ianuarie 2006 – iunie 2008. Una dintre ele, Varimax, este în prezent în reorganizare judiciară după ce din 2008 a ieșit în fiecare an în pierdere. Carpatina Forest, o altă firmă condusă de Crăciunescu, la care este și asociat, a avut în 2013 o pierdere de 37 860 lei.

Acuzat de abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat

Potrivit DNA, în calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, Adam Crăciunescu a răspuns solicitărilor nelegale formulate de Viorel Hrebenciuc, prin intermediul lui Ilie Sîrbu, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de pădure de peste 40.000 de hectare.

În consecință, Adam Crăciunescu a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate.

El este acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

În același dosar, mai sunt acuzați deputatul PSD Ioan Adam de constituire a unui grup infracțional organizat și de trei infracțiuni de cumpărare de influență; senatoruil Ilie Sîrbu, acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat și de folosirea influenței funcției de conducere într-un partid în scopul obținerii de foloase necuvenite; Viorel Hrebenciuc, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană cu funcție de conducere în partid în scopul obținerii de foloase necuvenite. Ancheta îi mai vizează și pe Andrei Hrebenciuc, Paltin Gheorghe Sturdza, Dan Costin Bengescu.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
12:56 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 08:16 LIVE. MAREA BRITANIE SUB TEROARE. Cel puțin 22 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate