Editura Evenimentul si Capital

Achim Irimescu: În România se aduc produse din străinătate cu termene expirate

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu
Autor: | | 2 Comentarii | 416 Vizualizari

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat într-un interviu pentru Ziarul Financiar că România are o "piaţă de mâna a zecea", în ţară aducându-se produse de peste hotare ieşite din termenul de valabilitate.

"Aici este o piata in care importatorii se orienteaza si aduc produse la sfarsit de termen de valabilitate sau chiar depasit. In Romania sunt cazuri in care salamul se spala cu otet; se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare. Statul nu-si face datoria, ANPC-ul nu si-o face. Altii controleaza ce intra din Romania, noi de ce sa nu controlam ce primim de la altii?“, spune ministrul Irimescu, intr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

"In Marea Nordului este un vierme care sta in stomacul pestelui. Pentru pietele din Europa acesta se eviscerează si se scoate. In Romania, care e piata de mana a zecea, nu se eviscereaza, pentru ca asta ar insemna mana de lucru. Asadar pentru Romania se lasa asa, se congeleaza in principiu, doar ca, pana ajunge sa se congeleze, viermii pot sa migreze in muschi si asta e un peste contaminat."

Şeful unui magazin Profi din Arad a sesizat autrorităţile după ce – susţine el – a fost dat jos din funcţie după ce a refuzat să pună la vânzare carne expirată, spălată cu detergent şi oţet, lucru cerut de superiroii săi.

Conducerea magazinului respinge însă acuzaţiile spunând că angajatul a creat o situaţie delicată care se va rezolva în instanţă. Ciprian Emanuel Gabor, a declarat, marti, ca el si alti zece angajati ai unitatii au depus sesizari la Politie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), prin care acuza abuzuri din partea unor superiori.

"Pentru ca am refuzat sa vand carne expirata, s-au facut presiuni pe angajati de catre seful meu direct, sa accepte sa vanda carnea, iar daca eu reactionez sa ii anunte pe el, ca ma va pune la punct. Cu alta ocazie, directorul zonal mi-a reprosat ca am aruncat carnea expirata si nu am facut precum la alte magazine ale noastre, sa o spal cu otet si detergent CIF", a declarat Gabor.

Directorul de comunicare al Profi Romania, Gabriel Paslaru, a negat practicile mentionate de catre Gabor, declarand, pentru News.ro, ca se asteapta ca verificarile autoritatilor sa demonstreze "care este situatia reala".

Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate