Editura Evenimentul si Capital

Acesta este unul dintre cele mai TERIFIANTE locuri de pe pământ | GALERIE FOTO

14-04/locccc-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 17619 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Puţine persoane ştiu de existenţa acestui loc, însă el există încă din al doilea Război Mondial. Zeci de mii de oameni au murit în acest loc, iar în prezent s-au înregistrat mai multe fenomene neobişnuite.

Unitatea 731 a lagărului de concentrare de la Harbin, Manciuria, regiune din Nord-Estul Chinei, este considerată Auschwitz-ul Asiei, deoarece, în acest loc, au murit prin împuşcare peste 3.000 de chinezi, iar alţi 25.000 au decedat în urma unor experimente inumane. Aceştia erau infectaţi cu ciumă bubonică, antrax şi holeră, iar apoi li se făcea vivisecţie pentru a se observa schimbarile organismului. Mai mult, oamenii de ştiinţă japonezi testau explozibil pe oameni. Mii de persoane erau aruncate în aer pentru bătăliile războiului sino-japonez sau cele ale celui De-al Doilea Război Mondial. Au trecut zeci de ani de când în acel loc se făceau experimente sângeroase şi mortale, iar în prezent s-au identificat fenomene paranormale, apariţii ectoplasmice care merg la pas pe lângă fostele săli de tortură. Dovadă că aceste lucruri sunt adevărate, o echipa de filmare a BBC, care a realizat un documentar în Harbin, a avut probleme inexplicabile cu luminile şi bateriile.

Scurt istoric despre Unitatea 731

Unitatea 731 a fost o unitate sub acoperire de cercetare și dezvoltare pentru arme biologice din cadrul Armatei Imperiale Japoneze. În cadrul acestei unități au fost puse în practică experimente pe oameni, (în principal chinezi), în timpul celui de-al doilea război chino-japonez și celui de-al doilea război mondial. În cadrul acestei unități de cercetare militară au avut loc unele dintre cele mai cunoscute crime de război japoneze. Numele oficial al unității era Departamentul politic al jandarmeriei (Kempeitai) și laboratorul de cercetare pentru prevenirea epidemică, fiind creată inițial ca secție politico-ideologică a jandarmeriei Kempeitai. Scopul inițial era contracararea propagandei ideologice și politice ostile și întărirea moralului unităților militare nipone.

Unitatea a fost camufaltă ca o unitate de purificare a apei și avea baza în districtul Pingfang din nord-estul orașului chinezesc Harbin, din statul marionetă Manchukuo. Dacă la început unitatea a lucrat în principal pentru combaterea propagandei comuniste, și-a extins în curând responsabilitățile și în alte direcții, atât în țară cât și în străinătate.

Unitatea 731 a fost promotoarea ideii de superioritate rasială niponă și a desfășurat activități de contraspionaj, spionaj și sabotaj politic în spatele liniilor inamice. A avut legături cu poliția militară, serviciile de contraspionaj manciuriene și serviciile secrete nipone. În Manciuria a folosit un număr de agenți emigranți ruși albi, chinezi, manciurieni, mongoli sau de alte naționalități pentru diferitele acțiuni sub acoperire.

Aproximativ zece mii de oameni, atât civili cât și militari, chinezi, coreeni, mongoli și ruși, au fost cobai pentru experimentele efectuate în cadrul Unității 731. De asemenea, a existat un număr de prizonieri de război Aliați care au fost folosiți la experimentele pe oameni în Unitatea 731. În plus, folosirea armelor biologice dezvoltate de Unitatea 731 a dus la moartea a zeci de mii de locuitori ai Chinei – există estimări care afirmă că au existat până la 200.000 de victime.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK

Articole salvate