Editura Evenimentul si Capital

A scăpat de paralizie după 5 ani, folosindu-se de creier | FOTO SI VIDEO

A scapat de paralizie, folosindu-se de puterea mintii
Autor: | | 0 Comentarii | 628 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Un bărbat rămas paralizat în urma unui accident grav la coloana vertebrală şi a reuşit să meargă din nou, folosindu-se de puterea minţii.

Bărbatul a reuşit să meargă, după o perioadă de 5 ani în care a fost paralizat. Studiile au demonstrat că este posibilă folosirea controlului direct asupra creierul pentru a face o persoană să meargă din nou.

Numele bărbatului este Adam Fritz şi are 28 de ani. Acesta a parcurs o distanţă de aproape 4 m cu ajutorul unui sistem bazat pe electroencefalogramă, relatează descoperă.ro

Acest sistem preia semnale de la creier şi le trimite către electrozii situaţi în jurul genunchilor, făcându-i pe aceştia să răspundă stimulilor de mişcare.

Este pentru prima dată când o persoană cu paralizie a ambelor picioare (paraplegie), cauzată de o vătămare a coloanei vertebrale, este capabilă să meargă fără a fi necesară folosirea unor roboţi controlaţi manual, cum s-a întâmplat în cazurile dinainte.

“Chiar şi după ani de paralizie, creierul încă poate genera stimuli puternici care pot fi folosiţi pentru a face posibil mersul. Am demonstrat că se poate recrea mersul controlat, intuitiv, chiar şi după vătămarea coloanei vertebrale. Acest sistem noninvaziv este o metodă promiţătoare şi prezintă o dezvoltare a sistemului actual, care foloseşte realitatea virtuală sau un exoschelet robotic”, susţine dr. An Do de la Universitatea din California, Irvine, USA, unul dintre cercetătorii care au condus studiul.

Pentru a reactiva abilitatea creierul de a trimite stimuli pentru mers, a fost necesar un antrenament psihic şi un antrenament fizic pentru a-şi recondiţiona si întări muşchii.

Mai târziu, participantul a practicat mersul, fiind suspendat la 5 cm deasupra solului, pentru a se putea mişca liber, fără a fi nevoit să-şi susţină propria greutate corporală. La cea de-a 20-a vizită la doctor, bărbatul a transpus ceea ce învăţase până atunci în mersul pe pământ.

De-a lungul celor 20 de vizite, el a dobândit mai mult control asupra mişcărilor sale şi a fost supus mai multor teste.

Acest studiu a fost o demonstraţie de concept şi a implicat un singur participant. Următoarele studii vor trebui să demonstreze dacă aceste rezultate se aplică tuturor pacienţilor care suferă de paraplegie.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate