Editura Evenimentul si Capital

A murit matroana care i-a împins în păcat pe marii lideri ai lumii

Madame Claude, în 1996, la vârsta de 73 de ani
Autor: | | 1 Comentarii | 2121 Vizualizari

Fernande Grudet, poreclită „Madame Claude”, a murit pe Coasta de Azur, la vârsta de 92 de ani, luând cu ea în mormânt o mulțime de secrete de alcov. A fost probabil proxeneta cea mai celebră din toate timpurile

Cu o simplitate dezarmantă, Fernande, care a împlinit 92 de ani în luna iulie, povestea cum a ajuns prostituată și apoi proxenetă: „După război, am făcut un studiu de piață și am constatat că nu erau decât două lucruri care mergeau: potolul și sexul (...) Voiam să câștig un milion de franci vechi pe lună și nu știam să fac tocăniță cu cartofi.”

 Îi plăcea să se laude că a făcut viciul să fie frumos. Rețeaua ei de „fete”, prin care au trecut peste 500 de tinere - manechine, actrițe, cântărețe - număra printre clienți șefi de state sau miniștri, bancheri, editori, industriași sau artiști. Din douăzeci de pretendente, Madame Claude nu păstra decât una, care se dovedea deopotrivă frumoasă, inteligentă și iscusită în pat. Nici una nu a fost obligată să lucreze pentru ea, iar cele care doreau să-și recapete libertatea, o primeau imediat.


FOTO: Șahul Iranului și Împărăteasa FarahȘtiința tăcerii

Multe dintre fostele ei „fete” au ajuns celebre. Despre multe se știe că au făcut căsătorii strălucite. Printre clienții saloanelor sale: Șahinșahul Iranului, John Kennedy sau Giovanni Agnelli. Despre cei francezi, însă, a refuzat să vorbească. Primul lucru pe care mărturisește că l-a învățat, în meseria ei, a fost să tacă. Însă informațiile care au răsuflat totuși au ținut agenda bârfelor în Franța anilor 1960-70 până la cel mai înalt nivel.

După serioase probleme cu justiția (din motive fiscale, nu de moravuri), s-a retras pe Riviera franceză, la Nisa, unde și-a trăit ultimii ani într-o discreție totală, în ciuda faimei care o înconjura.


FOTO : John Kennedy voia o Jackie mai focoasăMiniștrii de la picioarele ei

„Într-o zi, furioasă după o întâlnire ratată a unei fete, am dat cu telefonul de perete. Apoi, de pe celălalt telefon, l-am chemat pe ministrul Telecomunicațiilor, să vină să mi-l repare”. Această istorioară, povestită cu umor de „Madame Claude”, ne dă idee doar în mică măsură despre influența pe care aceasta o avea în Franța de acum 50 de ani. În altă zi, se ciocnește în ușa circulară a unei braserii cu un fost ministru, care o salută fără jenă: „Bună, Claude, ce mai faci?” „Grozav X (i s-a adresat ea pe numele mic), dar încă nu este joi.” Altădată, într-un restaurant, la masa ei a venit nevasta unui ministru din cabinetul Balladur și i-a mărturisit: „M-ai fascinat dintotdeauna. Uneori visez că sunt una din fetele tale.”


FOTO: Giovanni Agnelli a dus toată lumea de la orgie la bisericăVictimele celebre ale lui Madame Claude

Un reporter de la Vanity Fair a reușit, după o lună, în care au luat prânzul zilnic, să o facă pe Madame Claude să dea câteva dintre numele celebre pe care „fetele” ei le aveau în palmares. Așa se face că a vorbit despre o aventuroasă călătorie a lui Elie de Rotschild și a Lordului Mountbatten, în avionul privat al primului, cu câteva dintre „Claudete”-le sale. John Kennedy dorea o femeie care să semene cu Jackie, doar să fie „mai focoasă”. Aristotel Onassis și Maria Callas au formulat niște cereri care au făcut-o pe Madame Claude să roșească. Mark Chagall le-a dăruit fetelor sale schițe în cărbune cu ele însele pozând nud. Matroana și-a amintit că, după o orgie, Giovanni Agnelli, patronul Fiat, a mers cu întregul grup la Liturghie. O amintire frumoasă i-o poartă Șahului și bijuteriilor făcute cadou. Și unor clienți ca Moshe Dayan, Gaddafi, Rex Harrison sau Marlon Brando.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate