Editura Evenimentul si Capital

A MURIT George Alexandru. Marele ACTOR român abia împlinise 58 de ani. REACȚIILE emoționante ale colegilor de breaslă

George Alexandru, 58 de ani. Sursa foto: cotidianul.ro
Autor: | | 14 Comentarii | 17952 Vizualizari

Actorul George Alexandru a încetat din viață sâmbătă la Spitalul Fundeni, unde fusese supus unei intervenții chirurgicale. Actorul împlinise 58 de ani în noiembrie. Trupul neînsuflețit va fi depus luni, la ora 11, la Teatrul Notarra, pe scena caruia a apărut de nenumarate ori, urmând să fie îmormântat, tot luni, la cimitirul Ghencea.

Născut în Bucureşti, George Alexandru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea actorie. În primul an i-a avut profesori pe Amza Pellea şi Dan Micu, iar în următorii ani de studenţie a lucrat sub îndrumarea lui Gelu Colceag şi Ion Cojar. La Teatrul Nottara, George Alexandru a urcat pe scenă în 1985, când era încă student. A apărut în spectacolele semnate de Ion Cojari Alexandru Dabija (Olelie; Vânătorii, de Fănuş Neagu, respectiv Scapino, de J.B.P. Molière).

Totuşi, debutul pe o scenă profesionistă bucureşteană s-a petrecut în 1982, la Teatrul Foarte Mic, în montarea lui Cristian Hadji-Culea, Nu pot să dorm, de Ion Brad.

La Studioul Casandra al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, a apărut în numeroase producţii, printre care: Mioriţa, de Valeriu Anania, regia: Mihai Mălaimare (1986); Opera de trei parale, de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt, de Henrik Ibsen, regia: Ştefan Iordănescu (1985); Rosenkrantz şi Guildenstern, de Tom Stoppard, regia: Radu Băieşu (1985).

Timp de doi ani, a fost în trupa Teatrului de Stat V.I. Popa din Bârlad, unde a lucrat la două spectacole semnate de Cristian Nacu (1987): Intrigă şi iubire, de Friedrich Schiller şi Rămâne pe joi, de Eugenia Busuioceanu, precum şi Fluturi de noapte, de Dinu Grigorescu, regia: Bogdan Ulmu (1986).

La Teatrul Nottara a fost prezent pe afiş, practic neîntrerupt, din anul 1987, unde a apărut în spectacole precum True West, de Sam Shepard, regia: Alexandru Măzgăreanu (2010); Jocul dragostei şi al morţii, de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); Capul de răţoi, de George Ciprian, regia: Răzvan Dincă (2004); Romeo şi Jeannette, de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2002); Titanic Vals, de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Vino la pod, iubita mea! de Gabor Kiszely, regia: Alexandru Repan (2001); O noapte furtunoasă, de I.L.Caragiale, regia: Dan Micu (1996); Thomas Becket, de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); Revizorul, de N. Gogol, regia: Mircea Cornişteanu (1995). Sursă: Ştirileprotv.ro

Colegii de breaslă deplâng dispariția prematură a lui George Alexandru și spun că a fost unul dintre cei mai veseli actori, un coleg bun, generos, care a însemnat mult pentru ei.

Ultimul proiect la care a lucrat regretarul actor George Alexandru a fost spectacolul "Viața e suferință", o comedie de bulevard de Oliver Bukowski, în regia lui Vlad Massaci, la Teatrul Nottara. Regizorul Vlad Massaci a scris pe Facebook : ”Nu aș vrea să descriu toată părerea de rău care mă umple la vestea că a murit George Alexandru, nici calitățile lui de artist nu vreau să le omagiez. Sper ca toate astea să se subînțeleagă în propoziția "o să-mi fie dor de Jorjac"! Odihnească-se în pace!

Actorul Ion Haiduc a declarat pentru Agerpres că George Alexandru a fost un mare actor, un talent excepțional.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate