Editura Evenimentul si Capital

A desenat o toaletă pentru Anuala de Arhitectură și fost exmatriculat

„Lucrarea” lui Alecsandru a înfuriat conducerea universităţii
Autor: | | 9 Comentarii | 2094 Vizualizari

Dragoş Alecsandru, un student în anul V al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, susţine că a fost exmatriculat din cauza unei scrisori de protest adresate Ministerului Educaţiei. În document, tânărul a prezentat problemele cu care se confruntă studenţii din cadrul facultăţilor de la Arhitectură, iar acum este apărat şi de două asociaţii ale studenţilor, care spun că Universitatea a comis un abuz.

 Conducerea facultăţii de Arhiectură are cu totul altă versiune şi îl acuză pe Alecsandru că a avut „repetate acte de indisciplină”, dar şi că a i-ar fi minţit pe studenţi în privinţa strângerii de semnături pentru petiţia de protest înaintată Ministerului Educaţiei. Mai mult, aşa cum se specifică în actul prin care se argumentează exmatricularea lui Dragoş, conducerea facultăţii îl mai acuză pe tânăr că la unul dintre cursuri, ,,schiţă de schiţă”, în care studenţii au avut ca temă realizarea unui afiş pentru „Anuala de Arhiectură”, a făcut un proiect cu caracter obscen. Astfel, Dragoş a vrut să protesteze faţă de condiţiile din cadrul facultăţii şi în locul unui afiş a desenat, de fapt, o toaletă pe care a scris „Anuala de Arhitectură Filiala Bucureşti”, demers care a deranjat conducerea facultăţii.

„Am vrut să fac bășcălie de acest curs, la care ne dădeau aceeaşi temă la fiecare sesiune. Am depus în instanţă o solicitare de anulare a acestei decizii şi aştept termen. Am înţeles că sunt studenţi care spun acum că nu ştiu ce au semnat când le-am arătat petiţia. Eu cred că le este frică de conducere”, ne-a declarat Dragoş.

Tânărul a înaintat anul trecut petiţia către Ministerul Educaţiei, iar exmatricularea a survenit în iunie 2014. „Cursurile sunt ţinute în săli subdimensionate. O serie are aproximativ 150 de studenţi, iar ambele au aproximativ 300, iar în facultate, sălile cu cele mai multe locuri sunt Amfiteatrul (214 locuri) şi Sala Frescelor (211 locuri), unde de obicei se fac cursuri cu ambele serii. Există situaţii la anumite materii unde se prezintă materiale ce nu se mai fabrică, fiind un curs din anii ’80. Un alt exemplu este cursul de finisaje, în cadrul căruia înşişi asistenţii de seminar ne indică documentaţia pe Internet” , a scris studentul în scrisoarea către Ministerul Educaţiei.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
16:01 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:38 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 12:03 CONTROVERSE după trecerea în neființă a Stelei Popescu. Putea fi evitată MOARTEA acesteia? Un cunoscut medic vorbește STAREA ACTRIȚEI la ultima ieșire 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate