Editura Evenimentul si Capital

Numărul locurilor de muncă vacante a atins nivelul din 2008. Bugetarii, cu cele mai multe posturi libere

Târg de joburi
Autor: | | 0 Comentarii | 493 Vizualizari

Numărul mediu anual al locurilor de muncă vacante a fost de 50.000, anul trecut, în creștere cu aproape 30% față de anul anterior şi la un nivel neatins din 2008, iar sectorul bugetar a însumat peste o treime din acestea, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Astfel, în sectorul bugetar cele mai multe locuri disponibile erau în administrația publică (8.200 locuri vacante), urmată de sănătate și asistență socială (6.500 locuri vacante), respectiv învățământ (2.500 locuri vacante).

În industria prelucrătoare sau fost înregistrate 13.700 locuri vacante, iar rata a avut o valoare medie anuală de 1,23%. La polul opus, cele mai mici valori atât în ceea ce privește rata cât și numărul mediu anual al locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în activitățile din industria extractivă (100 locuri vacante), urmate de producția și furnizare de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (respectiv 100 locuri vacante).

Cerere ridicată de salariaţi în Bucureşti-Ilfov

În profil teritorial, angajatorii au prezentat cea mai semnificativă cerere de forță de muncă salariată în regiunea București-Ilfov (12.400 locuri vacante), care a reprezentat aproape o pătrime din numărul locurilor de muncă vacante din întreaga țară. 

Regiunile Vest (8.200 locuri vacante), respectiv în Nord-Vest (8.100 locuri vacante) au însumat circa o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante.

La polul opus, cele mai scăzute valori le-a cunoscut regiunea Sud-Vest Oltenia (1.600 locuri vacante), urmată de regiunea Sud-Est (2.800 locuri vacante).

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate