PSD şi-a validat listele de candidaţi. Vanghelie şi-a strecurat-o pe Oana Mizil printre candidaţi

PSD şi-a validat listele de candidaţi. Vanghelie şi-a strecurat-o pe Oana Mizil printre candidaţi

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat "de principiu" lista candidaţilor PSD pentru alegerile parlamentare.

UPDATE 2: Deputatul independent Oana Mizil va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe listele USL, susţinută de PSD, candidatura acesteia fiind aprobată de Comitetul Executiv Naţional al partidului. Anunţul a fost făcut de către Marian Vaghelie. "Va candida pentru că este parlamentar şi, după declaraţiile date de preşedintele partidului, toţi parlamentarii vor candida pe locurile acolo unde sunt", a declarat, conform Agerpres, primarul sectorului 5, la finalul CExN al PSD.

UPDATE 1: PSD şi-a validat listele, deşi mici modificări mai pot avea loc. Preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, se mai gândeşte dacă va candida la prezidenţiale şi va lua o decizie în week-end, din câte a promis. Preşedintele PSD, Victor Ponta, nu are oricum nimic împotrivă: "Domnul Liviu Dragnea este foarte util, în primul rând la partid ca secretar general şi după cum ştiţi este şeful campaniei noastre electorale, în rest...până la urmă este o decizie care îi aparţine. Eu cred că dl Dragnea poate să fie şi în Parlament şi poate să fie un bun ministru, aşa cum a fost şi este un bun preşedinte de consiliu judeţean", a afirmat el.  Remus Cernea, preşedintele Mişcării Verzilor, va candida la Constanţa, iar Ovidiu Iane, preşedintele Partidului Verde, la Suceava.  A fost validată şi candidatura patronului de la România TV, Sebastian Ghiţă, care va candida pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu din Prahova. S-a rezolvat şi situaţia lui Mircea Geoană, din câte spune însuşi Ion Iliescu: "Păi este (n.r. pe listele PSD). (...) Nu-i adevărat (n.r. că Mircea Geoană va candida independent), candidează pe listele USL-ului. Este. S-a rezolvat situaţia, nu mai are probleme", a spus Ion Iliescu, conform Agerpres. Pe dinafară a rămas uneperistul Tudor Ciohodaru: "Am stabilit candidaţii la Iaşi. Din câte ştiu eu, domnul Ciuhodaru nu se afă printre candidaţi. Azi am avut o discuţie cu domnul Oprea şi am definitivat candidaturile de la UNPR, din câte ştiu eu, nu se află", a spus Ponta. Pregătirile pentru marele miting de lansare a candidaţilor USL, din 17 octombrie, au intrat pe ultima sută de metri. Pentru a umple Arena Naţională din Capitală, fiecare dintre cei 450 de candidaţi pentru alegerile parlamentare a primit sarcina de a aduce 100 de oameni la miting, au declarat pentru EVZ surse din cadrul USL.

În schimb, PNL a convocat Consiliul Naţional după lansarea USL de mâine, mai exact pentru vineri, ce va avea drept sarcină validarea candidaţilor Uniunii la alegerile de pe 9 decembrie. Scopul demonstraţiei de forţă a Puterii este de a eclipsa Congresul PPE desfăşurat în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, pe 17-18 octombrie, şi găzduit de PDL. USL vrea să abată atenţia şi de la faptul că socialiştii europeni şi-au anulat reuniunea similară pe care ar fi trebuit să o ţină tot în capitala României.

Ne puteți urmări și pe Google News