Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. 80 de ani de la Noaptea Cuţitelor Lungi!

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2939 Vizualizari

Ziua este plină de semnificaţii, continuînd „sărbătoarea lupilor” printr-o interdicţie de lucru la câmp. Este în ciclul celor trei zile de sărbători dacice.

Cred că acum vă este clar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi: când este vorba despre lupi şi de trei zile de sărbătoare, este clar că sunt tocmai de la daci şi agatârşi!

Dar astăzi este şi Soborul celor 12 Sfinţi Apostoli, celebrare colectivă de putere şi smerenie.  

Stranii coincidenţe, sau ştiinţă pierdută a Ultimei Thule fac ca în noptea de 30 iunie spre 1 iulie 1934, adică acum exact 80 de ani, Adolf Hitler să-l execute ritual pe bunul său prieten dar şi concurent, carismaticul şef al SA, Sturmabteilung, „cămăşile brune”, Ernst Roehem – acţiune denumită, mai târziu, Noaptea Cuţitelor Lungi! La momentul respectiv operaţiunea s-a numit „Colibri”.

În acea noapte au fost executaţi 77 de personalităţi, din armată şi tot spectrul politic, posibili ostili sau duşmani declaraţi ai lui Hitler. „77” este un număr iniţiatic, a cărei interpretare era familiară cercului lărgit al „Ultimei Thule” organizaţie secretă ezoterică formată din elevii şi continuatorii lui Gurdjieff, nazişti arieni de poziţie importantă, precum Himmler şi Hess. Se pare că până la sfârşitul lunii iulie 1934 în Germania au fost executaţi câteva sute de oponenţi ai lui Hitler.

Ernest Roehem era un tip extraordinar de carismatic, genul „băiat bun de gaşcă” şi îl diviniza pe Adolf Hitler. Se considera cel mai bun prieten al lui. Era împreună cu Adolf de la început, de la „puciul din berărie” de la Munchen. În luna mai 1934 raporta lui Hitler că numărul militarilor din SA depăşise două milioane! Însemna mai mult decât armata regulară, adică Wehrmachtul, SS adică Schutzstaffel şi Gestapo adică Geheime Staatspolizei, toate împreună. Ceea ce, bineînţeles, a provocat nemulţumirea făţişă a “junkerilor” a ofiţerilor de carieră, dar care erau şi nobili şi mari proprietari.

Hitler, excelent politician, a preferat să-şi sacrifice prietenul, ca să atragă de partea lui pe oponenţi!

Ceea ce a şi făcut!

Este interesant cum nota cotidianul britanic “Daily Mail” acţiunile lui Hitler, în numărul din 2 iulie 1934: “Herr Adolf Hitler, cancelarul Germaniei şi-a salvat ţara. Cu discreţie, dar cu extremă severitate, el a scăpat Germania de cei care deveniseră un pericol pentru unitatea Germaniei şi ordinea de drept. Numele celor care au fost împuşcaţi sunt deja cunoscute. Dragostea lui Hitler pentru Germania a triumfat, a contat mai mult decât prietenia şi fidelitatea camarazilor lui care au luptat alături de el pentru viitorul Germaniei”

V-am oferit citatul de mai sus, ca să vă gândiţi un pic, dragi lupi, padawani şi hobbiţi!

Nu vă par familiare strategiile politice de acum, iată, exact 80 de ani? Sigur, acum nu se mai împuşcă camarazii, dar… Noaptea Cuţitelor Lungi se joacă cam în fiecare zi în România, la orice televiziune!

Nu credeţi? Atunci citiţi-mi horoscopul, este făcut şi după sfaturile lui Gurdjieff, că nu se putea să-l ignor, ştia prea multe, aşa că şi domniile voastre puteţi întrezări ceva din inefabil. Asta astăzi, mâine poate norii acoperă din nou orizontul cunoşterii, nu se ştie, pentru că mereu este lângă noi un Adolf Hitler care vrea să confişte puterea şi să ne conducă, şi asta pentru că, este mereu, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Ai nevoie de ajutor, de sprijin, dar astăzi nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune părerile în anturaj cu orice preţ, chiar dacă ai dreptate.  Lasă-i şi pe cei din jur să ia atitudine!

Astăzi, la locul de muncă, nu trebuie să faci nimic extravagant, sunt aspectate favorabil numai activitaţile de rutină. În a doua parte a zilei vrei să faci o mulţime de lucruri cu energia proprie zodiei. Nu o să reuşeşti, dar viaţa este formată din încercări. Ceva-ceva tot o să realizezi!

  TAUR   Eviţi conflictele şi situaţiile tensionate, te simţi fragil.  Majoritatea scenariilor, atât în activitate cât şi in viata personală, suferă din cauza întârzierilor produse de Saturn.

Dacă ai ceva bani, foloseşte-i, investeşte, fă ceva cu ei, măcar du-te într-o excursie la mânăstirile din Nordul Moldovei. Nu-i ţine ca prostul la bancă ca să se îmbogăţească alţii. Ar trebui să ştii toate acestea deoarece zodia ta preţuieşte banul şi proprietatea!

GEMENI    Eşti, din nou, motivat şi gata de acţiune! Ideile, planurile şi ambiţiile sunt pe primul plan şi eşti gata să te implici în activităţi multiple. Dar, mare atenţie, nu fii superficial!

Aşa este felul tău, superficial şi cheltuitor, dar mare meşter la vorbe. Îţi rămâne să filozofezi şi să te bucuri de zilele frumose de vară, de vremea capricioasă ca o prinţesă din poveste. Sanatatea iţi este bună, atenţie însă la răceli provocate de curent sau aerul condiţionat şi la persoanele care îţi strănută in faţă.

RAC   Stelele iţi indică o zi bună, iar dacă ai luat o hotărâre, lunea aceasta ţine-te de ea! Cu putină concentrare poţi rezolva mai repede problemele cotidiene, ca să-ţi oferi şi timp liber.

Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă vei obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent!

LEU   Ai pe cineva, în familie, anturaj, sau la serviciu atât de încăpăţânat că-ţi vine să-l muşti de cap! Încercă să-l eviţi, dar ce te faci dacă e şeful, sau soţul? Nu fii mai căpos(ă) decât el!

O perioadă bună pentru planificarea activitaţii şi mici achiziţii. Dacă ai probleme cu tensiunea arteriala, lucru destul de obişnuit pentru nativii din zodia Leului, este bine să eviţi mesele grele cu feluri multe şi complicate, schimbarea bruscă de temperatură şi presiune şi enervările fără motiv. Probabil că enervările cu motiv nu pot fi evitate!

FECIOARĂ    O zi de luni care seamănă cu altă zi de luni în care rutina activităţilor devine monotonă şi cu o impresie ciudată de “déjà vu”.  Sigur, dacă nu eşti în vacanţă, atunci totul pare pastelat!

O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie - face să nu obţi rezultatul dorit. Invaţă, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor, să fii mai iute şi mai dinamic.

BALANŢĂ    Nu poţi să-ţi permiţi orice, nici dacă ai fi cel mai bogat om din lume! Nu este momentul potrivit şi nici stelele nu sunt de acord. Încearcă să faci faţă obligaţiilor cu responsabilitate!

Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, aşa că ai răbdare şi vei afla şi ceea ce mai doreşti. Ai de plătit nişte facturi – nu iţi face nicio plăcere dar rezolvă neaparat în cursul zilei de astăzi. Ştii că ai facut o mişcare gresita zilele trecute şi astăzi aştepţi urmările. Deocamdata nu se întamplă nimic. Ai timp să te gândeşti la o explicaţie.

SCORPION    Trebuie să-ţi respecţi felul tău de a fi, linia de conduită! Dar eşti ţinut pe loc de lestul prostiei şi a lipsei de competenţă a celor din jurul tău! Încearcă să te izolezi de influenţele nefaste!

Stelele iţi indica o schimbare, care schimbare ar putea sa fie vorba despre o noua distributie a sentimentelor şi preferinţelor tale, in urma unor veşti. Poate că este vorba doar de gusturi culinare, dar cel mai probabil îţi schimbi părerea despre cineva pe care il cunoşti, poate cineva din anturaj, poate de la locul de muncă. Vremea se face toridă şi ţie nu prea îţi convine. Evident, treci printr-o perioadă capricioasă, dar răsfăţul este aşa de plăcut!

SĂGETĂTOR    Nu tergiversa, ceva te descurajeză, dar cu puţin bun simţ şi refuzând complicatiile inutile, o s-o scoţi la capăt! E luni, ai o săptămână toridă înainte, gestionează-ţi inteligent efortul!

Nu te grăbi, graba strică treaba! Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar.

CAPRICORN    Ai un spirit electric şi eşti magnetic, şi nu stai un minut locului. Totul pare să te motiveze, să-ţi dea prilejuri şi oportunităţi. Dar fii prudent, siguranţa ta e bunul tău cel mai de preţ!

O veste iti  face mare plăcere. Pentru un procent dintre Capricorni, câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.  Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vieţii sunt aşa de puţine şi rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.

VĂRSĂTOR   Te retragi în defensivă în domeniul amorului, aştepţi să se întâmple ceva. Îţi soliciţi prea mult partenerul, mai dă-i impresia că el conduce, aşa, pentru deliciul democraţiei în cuplu!

Perioada zilei de astăzi este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare şi prin portofel, aşa că pune-ţi capul la contribuţie cum sa faci urgent rost de bani, pentru că ai de plătit rata la bancă, chiria şi întreţinerea! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor? Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme!

PEŞTI   Eşti la o răscruce. De fapt toată viaţa ta e formată din astfel de momente! Nu te repezi, ia mai multe informaţii, aşa poţi să iei deciziile corecte care formează derularea destinului tău!

Stelele te sfătuiesc să ai răbdare şi chiar să dai dovadă de diplomaţie şi fair-play, pentru că lucrurile se vor lamuri aproape fără intervenţia ta. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Poţi reuşi în activităţi legate de tehnologie de vârf, telecomunicaţii sau informatică. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare de emulaţie; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână!
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 08:22 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 00:32 ULTIMA MUTARE A LUI PONTA. Dragnea, luat prin surprindere 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 21:36 Gușă, previziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului” 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 18:18 Grindeanu are sfaturi preţioase: „Viitorul prim-ministru să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea" 17:00 CANCER ÎN JUSTIŢIE! Dezvăluirea anului vizează un judecător de la ÎCCJ. Relaţii incestuoase cu sora sa 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 16:21 Grindeanu este istorie. DRAGNEA ŞTIE CELE 4 NUME care POT AJUNGE PREMIER: „Sunt din PSD” 13:50 Prima REACȚIE de la COTROCENI, după CĂDEREA Guvernului. Consultări cu partidele, începând de luni 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate