3600 de POLIȚIȘTI DE LA RUTIERĂ, cu ochii pe șoferi de 1 MAI. Gabriel Oprea: „Poliția va fi intransigentă“

3600 de POLIȚIȘTI DE LA RUTIERĂ, cu ochii pe șoferi de 1 MAI. Gabriel Oprea: „Poliția va fi intransigentă“

Cum minivacanța de 1 mai se apropie- și, așa cum ne-am obișnuit an de an, se va circula bară la bară- ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat astăzi că 3600 de polițiști de la Rutieră vor fi cu ochii pe șoferii care vor încălca regulile de circulație. Totodată, ministrul a făcut un apel și către șoferi, sfătuindu-i pe aceștia să circule cu prudență, asigurându-i, că poliția va fi intransigentă.

Principalele misiuni vor fi fluidizarea traficului, menținea ordinii cu ocazia manifestărilor publcie, prevenirea și stingerea incendiilor, precum și asigurarea asistenței în cazuri medicale, dar și a violențelor care apar pe fondul consumului de alcool. Gabriel Oprea a mai spus că se preconizează valori ridicate de trafic pe autostrada A2, așa că vor fi mai mulți polițiști care vor asigura resurse de zbor pentru monitorizarea circulației.

   

500 de jandarmi vor acționa zilnic

De Paște, peste 6000 de șoferi au fost amendați și acum poliția va fi la fel de intransigentă. Începând de maine, 5.000 de polițiști jandarmi vor acționa zilnic pentru soluționarea operativă a tuturor solicitărilor cetățenilor. La munte, vor fi 250 de jandarmi special pregătiți pentru intervenții montane. Încă din această seară, mulți români vor pleca la drum, în special în Ungaria și Bulgaria. Am dispus serviciului de frontieră să ia toate măsurile necesare ca timpul de așteptare să fie cât mai scurt. La mare, avem în vedere controlul navelor. Peste 4.100 de pompieri zilnic, sunt pregătiți să intervină”, a mai afirmat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știre în jur de actualizare.