Editura Evenimentul si Capital

Grindeanu se mută în vila REFUZATĂ de Băsescu

Autor: | | 0 Comentarii | 2005 Vizualizari

Premierul Sorin Grindeanu urmează să primească o locuinţă cu destinaţie de reşedinţă oficială de la (RAAPPS). Grindeanu se va muta într-o vilă de protocol refuzată de fostul preşedinte Traian Băsescu, în 2015. Imobilul - cu parter şi etaj - este situat în apropierea Pieței Spaniei din centrul Capitalei. Are curte, garaj, cinci camere, din care două dormitoare şi o suprafață utilă de peste 400 de metri pătrați.

Vila respectivă s-a aflat şi pe lista propusă de guvernul condus de Victor Ponta fostului preşedinte Traian Băsescu, însă acesta a optat pentru un alt imobil situat pe strada Gogol, în care s-a mutat în iunie 2015.

"În ceea ce priveşte situaţia locativă a premierului Sorin Grindeanu, (...) acestuia urmează să-i fie atribuită o locuinţă cu destinaţie de reşedinţă oficială, în condiţiile legii, după ce Guvernul a aprobat Hotărârea privind trecerea unui imobil, aflat în administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat', din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială pentru acest imobil şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative", transmite Biroul de presă al Guvernului într-un răspuns la o solicitare a Agerpres.

Conform sursei citate Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, se numără printre demnitarii care beneficiază de locuinţe de serviciu de la Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RAAPPS).

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Pe lista celor care beneficiază de locuinţe de serviciu de la RAAPPS se mai află 34 de persoane (miniştri, secretari de stat, demnitari cu rang de secretar de stat), transmite Biroul de presă al Guvernului.

Sevil Shhaideh are o locuinţă de serviciu de la RAAPPS din 21 martie 2017, pentru care plăteşte o chirie de 423,48 lei/lună, în timp ce Adriana Petcu are locuinţă de serviciu din 19 ianuarie 2017 şi plăteşte o chirie de 362,86 lei/lună.

De asemenea, mai mulţi secretari de stat deţin locuinţe de serviciu de la R APPS.

Printre aceştia se numără Amet Aledin, secretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care are locuinţă de serviciu din 1 octombrie 2015 (2.384,19 lei/lună), Kiraly Andras-Gyorgy, secretar de stat la Ministerul Educaţiei - locuinţă de serviciu din 1 mai 2015 (chirie de 1.828,62 lei/lună), Adrian Dobre, secretar de stat la Ministerul Muncii - locuinţă de serviciu din 10 martie 2017 (1.548,54 lei/ lună), Doru Vişan, secretar de stat la Ministerul Energiei - locuinţă de serviciu din 9 februarie 2017 (1.496,43 lei/ lună).

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi

Articole salvate