2016, anul în care Cristiano Ronaldo s-a umplut de premii

2016, anul în care Cristiano Ronaldo s-a umplut de premii

Un sezon de poveste pentru Cristiano Ronaldo . Doar în acest an, lusitanul în vârstă de 31 de ani a reușit să cucerească Liga Campionilor, cu Real Madrid, Campionatul European, alături de naționala Portugaliei, și „Balonul de Aur”, pentru a patra oară în carieră.

Însă, nu a fost de ajuns. Starul lui Real Madrid a fost desemnat sportivul anului de către 27 de agenții de presă din Europa. Pentru această distincție, Ronaldo i-a întrecut pe tenismenul scoțian Andy Murray (liderul ATP) și pe înotătoarea Katinka Hosszu, triplă campioană olimpică. Ediția precedentă a fost câștigată de tenismenul sârb Novak Djokovici.

Pândește încă un trofeu

Totuși, lusitanul ar mai putea câștiga un premiu, chiar la începutul lui 2017. FIFA va acorda premiul de cel mai bun jucător al anului, în cadrul unui eveniment programat pe 9 ianuarie. Zvonurile arată că tot Ronaldo va beneficia de acest trofeu. Mai mult, atacantul „galacticilor” a fost decisiv pentru câștigarea Ligii Campionilor, reușind noul recordul al competiției, cu cele 16 goluri marcate. A ratat, însă, să evolueze pe parcursul întregii finale la EURO 2016, după ce s-a accidentat în urma unui duel cu Dimitri Payet și a fost schimbat în minutul 21 al întâlnirii cu Franța. În acest an, Cristiano Ronaldo a bifat 17 partide pentru Real Madrid, în toate întrecerile, și a marcat de 12 ori

Ne puteți urmări și pe Google News