2.000 de locuri de MUNCĂ destinate TINERILOR ABSOLVENŢI

2.000 de locuri de MUNCĂ destinate TINERILOR ABSOLVENŢI

500 de acorduri pentru 2.000 de locuri de muncă destinate tinerilor absolvenţi au fost semnate de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism (DIMMMAT), a declarat, astăzi, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, scrie Agerpres.

"Programul "Locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi 2014" a început la sfârşitul lunii august şi se derulează până în vara viitoare. Deja avem 500 de acorduri pentru aproximativ 2.000 de locuri de muncă şi semnăm în continuare cu firmele. Este un program foarte bine primit", a spus Florin Jianu.

Ministrul a declarat că sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, într-o periodă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni.

Acest program presupune implementarea a opt proiecte prin care se vor acorda subvenţii în valoare de 40 de milioane de euro, pentru a crea 6.400 noi locuri de muncă destinate tinerilor absolvenţi.

Ne puteți urmări și pe Google News