Editura Evenimentul si Capital

195 de străini, prinși în situaţii ilegale în România. 93 au fost trimiși la ei acasă!

64 de străini au solicitat azil în România în ultima luna a anului 2015
Autor: | | 1 Comentarii | 594 Vizualizari

Cei mai mulţi provin din state precum Israel, Moldova, Sri Lanka, Bangladesh şi Maroc. Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au desfăşurat, în decembrie,148 de acţiuni şi controale, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu cadre ale altor structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini la nivel naţional.

În cadrul acestor activităţi, au fost depistaţi în situaţii ilegale 195 de cetăţeni străini.

Dintre aceştia, 67 au întrunit condiţiile necesare prelungirii dreptului de şedere, pentru 93 a fost luată măsura îndepărtării de pe teritoriul ţării, iar pentru 35 s-au dispus alte măsuri. Cetăţenii străini depistaţi cu şedere ilegală au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 44.425 lei în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al IGI.

De asemenea, societăţile comerciale la care au fost depistaţi cetăţeni străini prestând activităţi lucrative fără forme legale, au fost sancţionate contravenţional cu suma de 30.500 lei.

Un cetățean iordanian, declarat indezirabil

„În contextul declarării ca indezirabil de către Curtea de Apel București a unui cetățean iordanian, poliţiştii Direcției Migrație și Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța au întreprins măsuri specifice în vederea identificării și luării în custodie publică a acestuia. Ulterior, în vederea punerii în executare a hotărârii instanței, cetăţeanul străinul a fost cazat în unul din centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări, declanșându-se totodată procedurile pentru îndepărtarea sub escortă a acestuia de pe teritoriul național”, mai precizează sursa citată.

64 de solicitări de azil

În domeniul azilului, în aceeaşi perioadă, au fost depuse 64 de solicitări pentru acordarea unei forme de protecţie internaţională în România. Cele mai multe persoane sunt din state precum Siria, Bangladesh şi Irak.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate