13 vameşi din Arad, cercetaţi disciplinar pentru dispariţia a 70 de tone de motorină

13 vameşi din Arad, cercetaţi disciplinar pentru dispariţia a 70 de tone de motorină

13 angajaţi de la Vama Arad, printre care şi fostul şef al punctului de trecere a frontierei, sunt cercetaţi disciplinar după ce din curtea intituţiei au dispărut fără urmă 70 de tone de motorină. Combustibilul fusese confiscat de Administraţia Naţională a Finanţelor Publice şi era depozitat în sediul administrativ al Vămii din Arad.

În septembrie 2012, o comisie de la Ministerul de Finanţe, care ar fi trebuit să preia motorina, a descoperit că sigiliile de la cisterne au fost rupte. În urma verificărilor făcute de Biroul de Control din cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Timişoara s-a constatat că inventarierea combustibilului s-a realizat doar în acte, nu şi la faţa locului, potrivit digi24.ro.

La un pas de proces

Imediat după incident, directorul a fost detaşat la Giurgiu, unde ocupă tot un post de conducere. Cei 12 salariaţi în frunte cu fostul lor şef riscă acum sancţiuni care pornesc de la avertisment scris şi pot ajunge până la destituirea din funcţie. Comisia de disciplină are la dispoziţie trei luni să stabilească vinovăţia angajaţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Direcţia Regională a Finanţelor Publice Timişoara a anunţat că va da în judecată şi firma care asigura paza vămii, în încercarea de a recupera prejudiciul.