Editura Evenimentul si Capital

Opinia cititorului. Ana Duda: "Sunt fapte şi oameni, momente istorice şi cărţi faţă de care nu putem rămâne indiferenţi"

evz_11
Autor: | | 3 Comentarii | 209 Vizualizari

Îmi plac perlele de cultură generală cu care domnul Sever Voinescu "ne atenţionează" în ziarul Evenimentul Zilei sub numele "Dictatura culturii", că sunt fapte şi oameni, momente istorice şi cărţi, evenimente politice faţă de care nu putem rămâne indiferenţi oricâte motive de nepricepere, de dezinteres, de grabă, ocupare sau lipsă de timp am invoca noi.

Dl. Sever Voinescu nu este un om indiferent şi dincolo de atitudine descoperim un om implicat nu numai în cultura universală, dar şi în viaţa societăţii, cu o cultură bine formată, care îi permite să se mişte lejer şi să construiască tot felul de ipoteze, consideraţii şi aprecieri, cu mult bun simţ, dar mai ales cu ştiinţă despre tot ceea ce i se pare interesant, despre ceea ce îl surprinde sau îl copleşeşte emoţional, dar şi despre ceea ce îl îngrijorează sau îl şochează la compatrioţii săi, abordările sale sunt de o varietate şi o profunzime care te fac să te întrebi: când o fi avut dl. Voinescu timp să citească şi să acumuleze atâtea cunoştinţe că doar este un om destul de tânăr!?! Mi-am făcut un obicei să citesc toate aceste comentarii ale sale, o fac cu plăcere, cu curiozitate, cu dragoste chiar, cu nerăbdarea de a mai afla ceva ce nu ştiam şi slavă Domnului! că mă surprinde mereu. Sunt multe dintre aceste "scrisori" ale d.lui Voinescu care mi-au plăcut foarte mult, din care aş fi vrut să selectez câte ceva, dar, îmi este imposibil! Şi atunci, m-am găndit să le decupez din ziar şi să le păstrez până într-o zi – sper că se gândeşte şi domnul Voinescu la acest lucru – când le va publica şi atunci voi cumpăra cartea, şi va fi cartea mea preferată de pe noptieră. Cred că doar pe dl Octavian Paler l-am citit cu atâta interes, cu uitare de sine, cu o afecţiune până la respect şi cu dorinţa de a mai învăţa câte ceva cu fiecare plachetă publicată. Mulţumesc domnule Sever Voinescu!

Loading...
Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate