Editura Evenimentul si Capital

"Felix" a pierdut procesul cu postul de televiziune B1TV

caricatura_02
Autor: | | 34 Comentarii | 5558 Vizualizari

Tribunalul Bucureşti a respins, de la primul termen, cererea lui Dan Voiculescu de a închide postul B1 TV. Informatorul Securităţii tânjeşte şi la dizolvarea EVZ, următorul termen fi ind stabilit peste trei săptămâni.

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis, în urmă cu două zile, respingerea cererii de dizolvare a societăţii prin intermediul căreia emite postul de televiziune B1TV. Intact Production, firma controlată de mogulul media Dan Voiculescu, a cerut în instanţă închiderea televiziunii concurente. Judecătorul de la Tribunal a admis o excepţie privind lipsa de interes a lui Voiculescu în acest proces. "Admite excepţia lipsei de interes, invocată de pârâtă. Respinge cererea de chemare în judecată, ca lipsită de interes. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti", se arată în hotărârea instanţei. De remarcat este faptul că instanţa a respins cererea de chemare în judecată încă de la primul termen, fără alte explicaţii. Acest lucru demonstrează că procesul deschis de Voiculescu, în urmă cu trei luni, a fost o glumă proastă din moment ce nu a reuşit să demonstreze care este interesul său legitim în închiderea unui post de televiziune. În acest sens, cererea Intact Production, poate fi considerată abuzivă. Vrea să închidă şi EVZ Dorinţa ascunsă a lui "Felix" nu este doar întreruperea emisiei în cazul B1 TV. El a cerut şi dizolvarea societăţii "Editura Evenimentul şi Capital SRL", firma care editează cotidianul nostru. Pe 18 octombrie, anul trecut, Intact Production SRL, firma familiei Voiculescu a cerut dizolvarea societăţii care editează cotidianul "Evenimentul zilei". Motivul invocat reprezintă o "chichiţă" avocăţească. Potrivit celor care-l sfătuiesc pe fostul informator al Securităţii, orice firmă poate fi dizolvată, la cerere, pe motiv că trustul a înregistrat pierderi, iar "activul net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris". Procesul a fost înregistrat pe 18 octombrie 2013, următorul termen fiind stabilit pentru 21 februarie. În motivele de chemare în judecată, firma controlată de Voiculescu, condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, amestecă cu intenţie diverse informaţii, cu intenţia clară de a manipula. Demersul este unul aproape gratuit, dacă avem în vedere că, pentru a deschide procesul, "Felix" a plătit o taxă de timbru de doar 20 de lei. Disperarea unui mogul condamnat Dan Voiculescu trăieşte cu frica în sân, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să-l condamne la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării ICA. Hotârârea, dată în septembrie 2013, nu este definitivă. Un judecător a considerat că Dan Voiculescu "şi-a exercitat influenţa asupra altor inculpaţi din dosar în calitate de preşedinte de partid". Prejudiciul înregistrat în acest caz este unul uriaş, adică 60 milioane de euro. Dacă va fi găsit vinovat definitiv, Voiculescu va trebui să acopere paguba. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 7 martie la Curtea de Apel Bucureşti.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate