Dosarul "Referendumul fraudat". Trădat de complici, Liviu Dragnea a ieşit transpirat de la Instanţa Supremă

Dosarul "Referendumul fraudat". Trădat de complici, Liviu Dragnea a ieşit transpirat de la Instanţa Supremă

Toate excepţiile ridicate de vicepremier au fost respinse, ieri, de judecătorii Curţii Supreme. Doi dintre observatorii USL şi-au recunoscut faptele şi au povestit cum au furat voturi cu urna mobilă.

Vicepremierul PSD, Liviu Dragnea (51 de ani), a primit ieri două lovituri în procesul în care este acuzat de fraudarea referendumului din 2012, pentru demiterea pre şedintelui. Curtea Supremă a decis să respingă toate excepţiile ridicate de avocatul lui Dragnea, care a cerut trimiterea dosarul la DNA, pentru refacerea urmăririi penale. Abandonat de tovarăşi Cea de-a doua lovitură a venit din partea a doi dintre complicii vicepremierului, soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ, care au arătat, prin avocatul lor, că doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată. Cei doi au preferat să facă acest lucru deoarece, potrivit legii, inculpatului care recunoaşte integral acuzaţiile ce i se aduc de către anchetatori i se scade o treime din pedeapsa ce va fi aplicată. Instanţa va analiza în 24 ianuarie solicitarea acestora. Dragnea a spus că nu se teme de declaraţiile pe care le vor da cei doi inculpaţi care vor să admită acuzaţiile DNA. El a precizat că nu-i cunoaşte şi că aceştia nu au de unde să-l cunoască pe el. "Nu au ei ce să declare despre mine", a spus Dragnea. Marius şi Simona Preduţ au fost membri ai Secţiei de votare 105 Piatra Olt (Olt) şi au fost acuzaţi de falsificarea documentelor de la biroul electoral şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de voturi.

  • PROCESUL lui LIVIU DRAGNEA: Doi inculpați și-au recunoscut vina. Dosarul rămâne la ÎNALTA CURTE

Experţi în furtul la urnă Marius era reprezentant al PC, în timp ce Simona al PNL. Ei au declarat la DNA că, la o şedinţă a USL, consilierul local Constantin Diţă (PSD) i-a învăţat cum să fraudeze voturi cu urna mobilă. Politicianul le-a cerut să înscrie pe lista suplimentară – urnă mobilă şi alte persoane, despre care ştiau că sunt plecate la muncă, în străinătate, şi să contrafacă apoi semnăturile acestora. Totul s-a făcut cu complicitatea preşedintelui secţiei, care superviza numărătoarea voturilor. DNA: "Plan conceput de Dragnea" Judecătorii au respins ieri şapte excepţii: şase ridicate de Dragnea şi una de către un complice de-al său. Una din acestea privea separarea dosarului, partea cu Dragnea să fie judecată la Curte Supremă, iar a celorlalţi 74 de complici la instanţe inferioare. Procurorii DNA au demonstrat că există o legătură între faptele de care sunt acuzate cele 75 de persoane. "Infracţiunile sunt săvârşite prin acte diferite de către inculpaţi în acelaşi timp (pe durata referendumului), în acelaşi loc (circumscripţiile electorale). Totul în baza unui plan infracţional unitar conceput de Liviu Dragnea, urmat de ceilalţi inculpaţi pentru a înlesni, asigura rezultatul infracţional. Cercetarea cauzelor împreună şi judecarea lor rezultă inclusiv din necesitatea bunei înfăptuiri a Justiţiei", a explicat DNA. Când s-a citit rechizitoriul în acest dosar, Dragnea a ieşit din sala de judecată. Transpirat, el a motivat de ce nu a stat în instanţă: "Era foarte, foarte cald!".

Ne puteți urmări și pe Google News