Editura Evenimentul si Capital

10 lucruri la care să renunțați ca să fiți fericiți | Cu românul la psiholog

Eveline Osnaga
Autor: | | 9 Comentarii | 4038 Vizualizari

Mulți sunt cei care nu suportă ideea de a greși și își doresc să aibă mereu dreptate, chiar și cu riscul de a încheia o relație sau provocând mult stres și neîmplinire, pentru cei din jur și mai ales pentru ei.

 Un profesor în facultate îmi spune că „…sunt pline cimitirele de oameni care au avut dreptate și de oameni de neînlocuit…”.

1. Renunțați la nevoia de a avea întotdeauna dreptate

Dorința de a avea întotdeauna drepate este strâns legată de perfecțiune, de a avea o imagine impecabilă, însă nu imaginea impecabilă este căutată sau agreata de cei din jurul nostru, indiferent că vorbim de familie, persoana iubită sau colegii de muncă. Cu prima ocazie ar fi bine să vă întrebați: „Prefer să am dreptate sau prefer să fiu o persoană blândă? Ce câștig dintr- un conflict verbal?”. De câte ori nu s-a întâmplat să aveți dreptate și să vă susțineți cauza până în pânzele albe, îngenunchindu-vă interlocutorul și, în cele din urmă, să vă pară rău? Odată ce nu o să mai fiți „persecutor” pentru cei apropiați, o să aveți o stare mai bună și chiar o imagine de sine pe măsură.

2. Renunțați la nevoia de a deține controlul

Fii dispus să renunți la nevoia de a controla întotdeauna tot ce se întâmplă cu dvs. și cu cei din jur, indiferent că vorbim de situații, evenimente sau oameni. Dorință de a deține controlul vorbește, de fapt, despre neîncredre și despre teama de necunoscut. Dacă mereu alegem să face lucurile pe care știm să le facem, dacă alegem să „îi învățăm” pe cei din jurul nostru cum să facă lucurile așa cum vrem noi, nu facem altceva decât să fugim de autenticitate și de tot ce aduce ea frumos.

3. Renunțați în a mai căuta un vinovat

Renunțați la nevoia de a da vina pe alte persoane pentru ceea ce aveți sau nu aveți, pentru ceea ce simțiți sau nu simțiți. Neasumarea aduce după sine eșecul, pentru că scoate la suprafață vulnerabilitatea, lipsa de organizare și neîncredrea în propria persoană, așa că începeți să vă asumați responsabilitatea pentru viața dvs.4. Renunțați la auto-înfrângere

Câți oameni se rănesc singuri din cauza mentalității lor negative, poluate și a auto-înfrângerii repetitive? Cu alte cuvinte, atunci când spuneți „Eu nu știu să fac prajituri” sau „Eu nu pot să dau examenul pentru că nu sunt pregătit” sau „Cine să se uite la unu ca mine?”, toate aceste expresii spuse cu voce tare, într-o conversație sau chiar și în gând, au puterea de a pune niște „bariere” care ne vor împiedica să fim fericiți.

5. Renunțați să vă mai plângeți

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate