Editura Evenimentul si Capital

Întreabă un JIHADIST. BLOGUL unui luptător ISIS despre viața din SIRIA. Mărturii CUTREMURĂTOARE| GALERIE FOTO

Blogul unui luptator ISIS
Autor: | | 2 Comentarii | 3986 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Pentru mai bine de un an, un jihadist olandez a folosit Tumblr pentru a răspunde la întrebări despre ce înseamnă viața unui islamist radical din Orientul Mijlociu.

Pe 14 noiembrie, 2015, o zi după sângeroasele atacuri teroriste de la Paris soldate cu 130 de morți, jihadistul a postat următorul mesaj pe pagina de socializare:

„Îmi amintesc ziua în care adunam capete, membre și alte bucăți din corpurile musulmanilor nevinovați care au murit în urma raidurilor aeriene ale Coaliției.

Îmi amintesc ziua în care m-am rugat la Dumnezeu să îi pedepsească pe aceștia pentru crimele lor și să le ia ce ei au luat și ei de la noi zi de zi.

Acea zi este astăzi.

Ziua în care ei simt ceea ce ei au cauzat musulmanilor de aici"

Israfil Yilmaz este un luptător ISIS în vârstă de 29 de ani care a fost extrem de activ pe rețelele de socializare, răspunzând la întrebări despre viața sa din interiorul grupului terorist și comentând evenimentele zilnice.

Contul său de Tumblr a fost activ din 2014, însă pe 20 noiembrie a fost șetrs. Pentru mai bine de 2 ani, Yilmaz a avut conturi pe Twitter, Instagram sau Ask.fm, însă acestea au fost repede închise, rămânând în spațiul virtual doar cu contul de Tumblr.

Spre deosebire de alte site-uri de socilaizare, precum Facebook, Tumblr nu are reguli la fel de stricte, astfel că și teroriștii pot folosi site-ul, scrie BuzzFeed News.

Potrivit unor documente, Yilmaz a fost soldat în armata Regatului Țărilor de Jos, însă a demisionat în 2012 și a plecat în Siria pentru a lupta împotriva forțelor lui Bashar al-Assad.

Spre deosebire de alți luptători din Siria, la scurt timp după această mutare, Yilmaz a început să posteze informații pe rețelele socializare despre viața sa. În tot acest timp, se declara „liber profesionist” negând că s-ar fi alăturat vreunui anumit grup.

Un an mai târziu, pe 6 mai 2015, Yilmaz a postat pe Tumblr o fotografie prin care anunța că s-a alăturat oficial Statului Islamic.

Deși a refuzat să vorbească cu jurnaliști, răspunsurile pe care le dădea internauților pe rețeaua de socializare oferă informații importante despre viața unui membru ISIS.

În urma atacurilor de la Paris, a primit numeroase întrebări în legătură cu acest subiect. El a declarat că atâta timp când guvernul francez bombardează musulmani nevinovați în Iraq și Siria, nici el nu are nimic împotriva atacurilor din Paris, avertizând că e momentul ca toți cei care au declarat război musulmanilor să se teamă.

Numeroase întrebări au avut legătură și cu moartea lui John Jihadistul. El a răspuns că nu știe nimic despre moarta sa, dar și dacă ar fi așa, alții ca el sunt gata să îi ia locul și să continue ceea ce John Johadistul a început.

Totodată, el a oferit răspunsuri și despre practicile controversate ale grupării jihadiste. Întrebat dacă ISIS vinde femei, Yilmaz a răspuns că femei musulmane nu, dar că le capturează pentru a deveni sclavele lor.

Întrebat ce părere au locuitorii din Siria sau Irak despre gruparea teroristă, acesta a răspuns: „Unii de plac, alții nu. Niciodată nu poți mulțumi pe toată lumea, indiferent cât de mult ai încerca”.

El a folosit platforma și pentru a-i încuraja pe cei care se gândesc să se alăture grupului „să înceapă această călătorie”.

Pe 29 iulie, el a scris: „Luptăm și murim împreună, iar fraternitatea pe câmpul de luptă este uimitoare”.

Nu s-a sfiint nici să posteze fotografii cu soția sa, în timp ce se antrenează pentru a trage cu arma, sau cu primul său copil
Alte articole din categoria: ISIS

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate